WITTE WIJNEN

Wij beschikken over een zeer ruim assortiment wijnen uit diverse landen zoals, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Amerika, Nieuw Zeeland , Argentinië, Chili,  Australië en natuurlijk ons eigen Nederland.

 

Frankrijk is het wijnland waar wij in alle streken vertegenwoordigd zijn. Van zeer eenvoudige wijnen uit de midi tot prestigieuze  Grand Cru’s en Premier crus uit de bekendste streken als De Bourgogne, Bordeaux, Elxas, Loire, Beaujolais, Rôhne, Champagne en ga zo maar door.

Maar ook uit minder bekende gebieden, De Coteaux de Pierrevert en Saint Pourçain importeren wij rechtstreeks uit  la douce France.

 

Argentinië:

 

Domaine de Bellevue

 

Sinds 2004 wordt er met veel enthousiasme door vier Amsterdammers (Ief van Meegeren, Marijke Vos, René Didde & Maarten Evenblij) wijn gemaakt op een wijngaard in Zuid-Frankrijk: Domaine de Bellevue.


De wijngaarden liggen in een klein wijngebied bij Carcassonne. De wijnen worden gemaakt met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. Zij doen dit met behulp van lokale professionals en vrienden uit Nederland.

 

Bellevue Chardonnay, Vin de Pays d'Oc:

De druiven voor deze Bellevue Chardonnay 2010 groeien op een hoogte van 300 meter, waardoor de wijn extra fris is. De wijn heeft tonen van citrusvruchten naast het typische chardonnay karakter van geel fruit.

 

www.topido.com