Buiten onze grote collectie eigen import wijnenuit Frankrijk verkopen wij ook wijnen uit onder andere de volgende streken: Haut-Medoc, Saint Emilion, Fleurie, Moulin-a-Vent, Pomerol, Corbieres en de Margeaux.

 

Prijzen en voorraad zijn op aanvraag

 

 

 

Château Aiguilloux

 

Een verrassende grote wijn uit de Corbières. In de Languedoc-Roussillon zijn de laatste jaren grote veranderingen opgetreden. Zo is b.v. in de Corbières dat de grootste appellation is in de Languedoc, in 1985 er een 11 tal gebieden apart benoemd. Deze deelgebieden zijn op tal van vlakken zeer verschillend. Boutenac is het gebied waar wij al jaren geleden Château Aiguilloux ontdekten. Net buiten het plaatsje Thézan Les Corbières zijn Marthe en Francois Lemarié bevlogen bezig om schitterende wijnen te maken. Met 36 ha grond gelegen in een natuurlijk Amfitheater en beplant met zeer oude Carignan, Syraz, Grenache en Mouvèdre maken zij wijnen die in smaak alles bieden.

 

Wij voeren de cuvée tradition die op dit moment geleverd wordt als jaargang 2006. De druiven van alle soorten behalve de Grenache worden via de maceration carbonique vergist in cementen cuves. Dat houdt in dat net als in de beaujolais de druif niet wordt geperst, dat geeft als voordeel dat het fruitige karakter hand in hand gaat met zachte tannine. De Grenache die ook gezien wordt als alcoholleverancier, vanwege het hoge suikergehalte wordt wel geperst. De wijn krijgt geen houtlagering maar wordt in de Cuves opgevoed en rijpt daar tot vaak meer dan 2 jaar voordat de wijn op fles wordt gebracht.

 

De wijn heeft zeker een bewaarpotentieel maar biedt nu al heel veel. Wij noteerden veel rood fruit als kersen, maar ook specerijen als kaneel. Elegant en soepel. De ideale wijn voor iedere dag.

 

Verder voeren wij de speciale selectie Trois Seigneurs uit 2002. Deze selectie komt van zeer oude stokken, Carignan ( meer dan 60 jaar) Syraz en Grenache meer dan 40 jaar. De geringe opbrengst in sommige jaren tussen de 15 en 20 hl per ha garandeert een concentratie die zeldzaam is. Na een jaar op fust en enkele jaren rijping op fles wordt deze selectie pas in de handel gebracht. Tabak, chocola, gekonfijt fruit. Alle kenmerken van grote wijnen vindt u terug in deze wijn die voor zijn niveau ongelooflijk voordelig is. Ook hier is een groot bewaarpotentieel, maar door de ongelooflijk zachte en ronde tannines is deze wijn ook op jeugdige leeftijd een sensatie om te drinken. Onze voorkeur bij een roodschimmelkaas of een goed stuk rood vlees. Genieten is gegarandeerd!

 

Prijs:

 

Chateau Aiguilloux 2006, € 5,95

 

 

Bij afname van een doos (6 flessen) krijgt u 10% korting

 

 

 

Domaine de Bellevue

 

Sinds 2004 wordt er met veel enthousiasme door vier Amsterdammers (Ief van Meegeren, Marijke Vos, René Didde & Maarten Evenblij) wijn gemaakt op een wijngaard in Zuid-Frankrijk: Domaine de Bellevue.


De wijngaarden liggen in een klein wijngebied bij Carcassonne. De wijnen worden gemaakt met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. Zij doen dit met behulp van lokale professionals en vrienden uit Nederland.

 

Bellevue Rouge, Vin de Pays d'Oc:

 

Deze rode Bellevue 2009 is een assemblage van Merlot, Cabernet Franc

en Malbec. De wijn is kruidig. Je proeft rood fruit en wat laurier.

 

Prijs: € 5,95

 

www.topido.com