Uit Frankrijk onze eigen import van Jean-Noël Haton, alsmede alle gerenommeerde Champagnehuizen als, Moët et Chandon, Veuve Cliquot, Mumm, Medot, Jaboulet, Heidsieck in alle types en inhoudsmaten.

 

Verder voeren wij diverse crémants uit de welbekende streken, Loire, Bourgogne, Beaujolais, Elzas, waaronder ook onze eigen importen van Gadant et Francois, Brondel en Guy Saget.

 

Uit Spanje de cava’s van Codorniu, Freixenet, Rondel, maar ook het ietwat kleine wijnhuis van Alsina y Sarda, welke een hele mooie Natural (zonder suikertoevoeging) produceert.

 

Uit Italë Prosecco’s van diverse wijnhuizen, maar ook mouserende wijnen gemaakt volgens de methode traitionelle (op de mannier van de Champagne)

 

Prosecco

Ten noorden van Venetië ligt het 11.000 inwoners tellende plaatsje Valdobbiadene, alwaar talloze producenten van Prosecco te vinden zijn. De wijngaarden bevinden zich in een heuvelachtig gebied (op een hoogte tussen de 200 en 400 meter). Het gebied, dat sinds 1969 recht heeft op een eigen Denominazioni di Origine Controllata, beslaat in totaal ruim 3900 ha. Een deel van de Prosecco wijnen is overigens "stil" of "frizzante" (tot 3,5 atm.). In de Prosecco regio houdt de helft van de beroepsbevolking zich met wijn bezig.

 

Cornaro Rose en Wit:  € 6,95

Masottina:  € 9,95

 

 

 

www.topido.com