Wodka (of Vodka)

 

is een heldere, kleurloze en geurloze drank die oorspronkelijk afkomstig is uit Rusland of Polen.In het Pools betekent Wodka 'watertje' Ofschoon ook de aardappel als grondstof voor Wodka werd gebruikt, is de meest gebruikelijke grondstof nu graan. Wodka wordt gekenmerkt door een hoge graad van distillatie van de alcohol en/of intensieve filtering over houtskool om zodoende een hoge graad van zuiverheid te bereiken. Alleen natuurlijke aroma's mogen eventueel worden toegevoegd. Het minimum alcoholpercentage is 37,5 maar Wodka kent ook hogere sterktes.

 

 

Hoeksche Wodka

 

 

Ontstaan van Hoeksche Wodka:

De boeren van de Hoeksche Hoeve maken al jaren succesvol Chips van hun eigen geteelde aardappelen. Zij zorgen altijd dat ze meer aardappelen hebben dan dat ze nodig hebben voor de chips. De aardappelen die over zijn worden dan aan anderen verkocht. Dit jaar zijn de prijzen voor aardappelen zo slecht dat ze iets anders verzonnen hebben. Er is contact gezocht met een distillateur die gespecialiseerd is in het stoken van
alcohol uit aardappelen. Deze ambachtelijke distilleerder maakt uitstekende wodka. Door aardappelen als grondstof te gebruiken en drie keer te distilleren is de wodka ongekend zacht van smaak. Op de Taste of Amsterdam is de Wodka als zeer goed beoordeeld.

 

Ons assortiment:

 

Smirnoff red

Smirnoff Pot Still black

Absolut Neutral

Absolut Vanilla

Absolut Peppar

Zubrowka

Wyborowa

Skyy

Pravda
Iganoff
Russian Standard

Grey Goose
Beluga
Roberto Cavalli
Ed Hardy
Belvedere

www.topido.com