Zuidam Distillers

Zuidam Distillers is een ambachtelijk familiebedrijf, dat op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen een breed assortiment likeuren, genevers en kruidenbitters maakt. Zij is een van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland, die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijke manier in de eigen distilleerderij maakt en verwerkt. Er worden vanzelfsprekend dus geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.

 

Voor alle informatie verwijzen wij U door naar de website van Zuidam Distillers: www.zuidam-distillers.com

 

Jonge Graan Jenever

 

Deze Jonge Graan Jenever is een bijzonder recept van Patrick van Zuidam. De moutwijn wordt volgens streng geheim familierecept gedistilleerd met jeneverbessen en aromatische wortels en kruiden. Dit geeft deze genever zijn eigen, zeer zachte en milde smaak. Een heel geraffineerde jenever, volgens eeuwenoude traditie met vakmanschap en veel liefde bereid. Een uitstekende jenever om als aperitief te drinken.

 

 

 

 

 

 

Millstone Whisky

(bron: www.zuidam.eu)


Uniek in de Nederlandse geschiedenis, Millstone Dutch Single Malt Whisky. Deze Nederlandse whisky is sinds begin 2007 verkrijgbaar in vier landen waaronder Nederland, België, Denemarken & Japan. Millstone Dutch Single Malt whisky is een vijf jaar oude whisky. Al in 1997 begonnen met de eerste batches te maken. Pas in 2007 tevreden om op de markt te brengen. Dezelfde whisky is ook weggelegd voor tien jaar en langer.

 

 

 

 

 

 

The Flying Dutchman Rum

(bron: www.zuidam.eu)

 

The Flying Dutchman Rum worden met veel liefde en vakmanschap gedistilleerd in de ambachtelijke distilleerderij van de Familie van Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring bij het maken van exclusieve   gedistilleerderde dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot deze bijzondere reeks Rums.


The Flying Dutchman rum is de allereerste rum ooit in Europa (en dus ook de allereerste rum ooit in Nederland) gedistilleerd. De rum wordt gedistilleerd uit zuivere rietsuiker melasse. De fermentatie gebeurdt   met een speciale gist in kleine batches op een lage temperatuur. Dit draagt bij aan het fruitige karakter van deze rums. De fermentatie duurt minimaal twee weken. Dit is veel langer dan gebruikelijk maar is essentieel om de delicate smaken te laten vormen. Na de fermentatie wordt de rum drie keer gedistilleerd in kleine handgemaakte koperen potstills. Pas na de derde distillatie is de rum precies zols we hem willen hebben. Dit is een veel ambachtelijker en kleinschaliger wijze  van distilleren dan de kolommen distillatie die voor bijna al de andere rums (99%) in de wereld wordt gebruikt.


De rum wordt hierna minimaal 6 maanden op kleine houten vaten gerijpt.

 

 

www.topido.com