Jonge Wees, Amsterdamse graanjenever 35%

Om tegenstelling tot de algemeen gebruikelijke definitie van Jonge Jenever, maakt ‘A. van Wees’distilleerderij ‘De Ooievaar’ haar Jonge Wees van 4 soorten moutwijnen (bereid uit 5 soorten granen), graanvoorloop en kruiden. Een 100% Jonge Graangenever. Deze genever is zacht van smaak en makkelijk toegankelijk voor beginners op alle momenten van de dag.

 

Klarenaer, graangenever 35%

is bereid uit 6 verschillende soorten mout- en graandestillaten, gekruid met geneverbessen en harmoniërende kruiden. Klarenaer heeft een volle ronde smaak en smaakt uitstekend als aperitief voor de genever drinker die verder wil dan de jonge genever

 

Taainagel, scheepsgenever 35% 

Dankt zijn naam aan de onverschrokken zeeheld Cornelis Tromp. Zij is bereid uit granendestillaten heeft dankzij een bijzondere kruidencombinatie een zeer kruidige smaak. Taainagel en haring vormen samen een delicate smaakharmonie!

 

Roggenaer, Eau de vie van Rogge 40%

Niet zozeer een genever, maar meer een eau de vie bereid uit de fijnste rogge en op fust gerijpt. Niet te vergelijken met de voorgaande genevers, maar een smaak op zich. Zijn heeft een bijzonder zachte en toch heel geprononceerde smaak, die voor velen onbekend is. Laat zich heel goed drinken als aperitief bij kruidige amuses. Is absoluut het proberen waard!

 

Amsterdamsche Oude Genever, dubbel gebeid 35%

Een bijzondere combinatie van 100% moutwijn, graandistillaat en speciale kruiden, die 2 keer worden overgehaald. Zijn dankt haar beige kleur aan de minstens 6 maanden lange fustlagering. Een goed begin voor de eerste kennismaking met een goede oude genever. Zij is zacht, vol en aangenaam te drinken op elk moment.

 

Zeer Oude Genever, dubbel gebeid 40%

Ook deze genever wordt met een apart recept van 100% moutwijn, graandestillaat en kruiden, 2 keer overgehaald waarna zijn minstens 1 jaar op eiken fusten lagert. Dit is een genever voor de notoire oude geneverdrinker, zacht rond en krachtig.

 

Rembrandt Korewijn 40%

Bereid uit verschillende granen-eau-de-vie en granendestillaat, dankt haar kleur aan een aantal maanden fustlagering. Niet te vergelijken met onze zeer ouder genever, maar echt weer een smaak apart. Wordt veel gedronken als aperitief en in combinatie met haring.

 

Loyaal Zeer Oude Genever 42%

In tegenstelling tot de voorgaande oude genevers wordt deze genever gecomposeerd uit 7 verschillende, uiteenlopende moutwijnen. De manier van stoken is zodanig dat een ongekende smaakrijkdom en uitzonderlijke ‘neus’ het resultaat is. Beslist een must voor de whiskydrinker, die in zijn hart een chauvinist is. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit een aangenaam zachte genever!

 

Loyaal Zeer Oude Genever, 5 jaar 40%

Zij wordt 5 jaar gelagerd en dat proef je. Indien de 2 soorten Loyaal na elkaar gedronken worden, wordt duidelijk wat woorden niet kunnen uitleggen. Een prima digestief.

 

Roggenaer 3 jaar 40% 

Net als bij loyaal wordt een deel van de Roggenaer minstens 3 jaar op fust gelagerd. De smaak blijft even bijzonder als haar jongere uitvoering, maar is vooral een stuk zachter en ronder. Ook deze genevers kan men het beste na elkaar drinken om de verschillen te proeven.

 

Zeer Oude Wees, 10 jaar fust gelagerd 42%

Een genever uitsluitend bereid van selecte moutwijn, graandestillaat en kruiden. Iedereen weet dat in ons land nog nauwelijks genever gelagerd wordt. Deze genever wordt minstens 10 jaar gelagerd op eiken fusten. Dat is zogezegd uniek voor Hollandse begrippen! Alleen al daarom moet de geneverkenner, de verstokte whiskydrinker en de nieuwsgierige geneverdrinker deze genever ooit een keer geproefd hebben. Buitengewoon zacht van smaak is zij een bijzonder digestief.

 

Zeer Oude Wees, 15 jaar fust gelagerd 42%

Als bovenstaand, maar dan 15 jaar gelagerd.Toch weer heel anders dan haar jongere uitvoering, nog zachter en geprononceerder van smaak. Voor iedereen die niet meer genever gelooft een verplicht medicijn!

 

Zeer Oude Wees, 20 jaar fust gelagerd 42%

Dit is het summum, de ‘fine champagne’ onder de Nederlandse genevers! 20 jaar fustlagering resulteert in een ongekende delicate, niet in woorden te vatten smaakervaring. Heel bijzonder als digestief bij een feestelijke gebeurtenis, of als voor u elke dag een feest is. Uniek als cadeau bij een speciale gelegenheid. Elke geneverkenner moet dit minstens 1 keer gedronken hebben!

www.topido.com