Ons Gin en Tonic assortiment bestaat uit de volgende bekende en exclusieve merken:

 

BAYSWATER


Met de Bayswater Gin heb je een echte London Dry Gin in huis. Ze is vernoemd naar de beroemde Londense wijk en is bovendien de enige distilleerdij in London die nog zelf hun gin distilleren en bottelen. Bayswater Gin blijft bovendien trouw aan een ambachtelijk recept waar naast graan ook nog gestookt wordt met 9 botanicals. De gin wordt 5 keer gedistilleerd en wordt steeds gemaakt in kleine batches. De overheersende jeneverbes wordt in perfecte balans gebracht door de verschillende kruiden zoals citrus en nootmuskaat. De gin heeft een mooie afdronk waarin we duidelijk de aanwezigheid van citroen en sinaasappelschil smaken.

 

BOBBY’S


Een kruidige gin uit Schiedam gemaakt naar het receptuur van opa Jakobus (Bobby). Bobby’s Schiedam Dry Gin is een complexe Gin, gemaakt van lokale en exotische botanicals. Onder andere Jeneverbes, Cubeb Peper, Rozenbottel, Kruidnagel en Citroengras zijn ingrediënten van deze Gin

 

BOMBAY SAPPHIRE


Bombay Sapphire Gin behoort tot de meest elegante en complexe gins uit een rijtje van velen. Dit is niet verwonderlijk als je weet dat ze bij de Bombay Spirits Company dit pareltje al aan het koken zijn sinds 1761!

De gin is beroemd om zijn zachtheid en nuance. Zij maken gebruik van tien verschillende kruiden en botanicals oa: jeneverbessen, amandelen, citroenschil, zoethout, koriander, iris, cassia schors.

Ondanks zijn alcoholgehalte blijft hij heel vol en lang in de mond en komt bovendien ook bijzonder zacht binnen zonder het branderig gevoel van de alcohol vanachter in de keel te krijgen

 

BOTANIST ISLAY DRY GIN


Het aroma van The Botanist is ontzettend prikkelend, scherp te noemen waarbij tinten van harsachtige den, jeneverbessen en eucalyptus afgewisseld worden door de subtiele smaak van parma viooltjes, heideplant, gekonfijte gember en salie.

The Botanist is een eerder droge drank waarbij het klassieke jeneverbesingrediënt naar voren komt maar in ontzettend sterke mate wordt gedomineerd door een ietwat sappige dennensmaak. Eveneens treedt er een kruidige complexiteit op de voorgrond tezamen met enkele zachte tinten van zoethout.

De nasmaak wordt gedomineerd door het traditionele jeneverbesaspect dat gedurende lange tijd wordt doorgevoerd in de zuivere en droge ‘finish’. In deze finish kunnen ook nog enkele tinten waar worden genomen: de parma viooltjes in combinatie met het zoethout.

Wat bij deze Botanist Islay Dry tot stand is gekomen is een ontzettend robuuste gin die bewaard kan worden voor een speciale gelegenheid waarop u iets te vieren hebt.

 

CITADELLE


Citadelle gin vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is 4 keer gedistilleerd op basis van graan en een mix van 19 botanicals van over heel de wereld. Ze gebruiken een aantal klassiekers zoals de jeneverbes, koriander, amandel en cassia schors maar ook kardemom, paradijszaad, viooltjes, venkel en kaneel komen aan bod.

 

COPPERHEAD


Copperhead Gin is het resultaat van een samenwerking tussen Yvan Vindevogel, een apotheker uit Kortrijk die sterk geïnteresseerd is in het heelkundige aspect van gin, en Bernard Fillier, eigenaar van de door menig gekende graanstokerij Filliers die superieur is in het distilleren van alcohol op basis van jeneverbessen.

De overheerlijk zachte Belgische gin bevat verschillende botanicals als jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel maar ook kardemom. Dit geeft je een zachte en frisse neus van citrus. Voeg de medicinele bitters Aperitivum,Digestivum en Energeticum bij de gin voor een extra helende touch . Aperitivum maakt van uw gintonic een perfecte aperitief die de smaakpapillen open zet om de honger te bevorderen, Energeticum werkt perfect om de maag te verlichten tijdens de maaltijd en Digestivium is ideaal om de spijsvertering in werking te stellen. Als kers op de taart geeft het extra energie als je deze gin tonic drinkt.

 

Naast de bijzonder zachte smaak is ook de koperen fles zeer opvallend. De naam Copperhead wijst niet alleen op de koperen lambiek die al van de oorsprong gebruikt wordt om alcohol in te stoken, maar hij wijst ook op de Koperkop, een type slang die gekend is van het symbool voor de farmacie.

Je kan deze prachtige alchemistische gin zowel als aperitief drinken voor het eten, maar zeker ook tijdens of na het eten als digestief!

 

EDGERTON PINK


Een speciale Pink Gin uit London, vooral veel liefhebbers uit de cocktail wereld zien vele mogelijkheden met deze speciale gin. De bijzondere kleur komt voort uit het gebruik van de Pommegranate vrucht. Deze super premium gin is een prachtige verschijning in ons toch al zeer uitgebreide gin assortiment. Rijke en volle kruidige smaken maken de Gin tot een topper van formaat.

 

EDINBURGH ELDERFLOWER


Natuurlijk gin gemaakt van 100% vers geplukte vlierbloesem. Een erg subtiele gin met een heldere bloemige geur met tonen van peer, perzik en grapefruit. Maar uiteraard het meest belangrijk de frissen smaak van verse vlierbloesem.

 

FERDINAND’S


Ferdinand Saar Dry Gin wordt geproduceerd met de grootste zorg en vakmanschap. Om het onderscheidend vermogen en de complexiteit te behouden, vermijden ze het gebruik van industriële productiemethoden en distilleren ze uitsluitend in kleine batches met behulp van regionale ingrediënten van eigen bodem.

Voordat het infusie proces met Riesling druiven begint, wordt Saar Ferdinand's Dry Gin gedistilleerd met behulp van botanische planten en kruiden zoals: jeneverbes, lavendel, rosa canina, sleedoorn, rozenbottel, angelica, hop bloesem, rozen, koriander, gember, citroen en tijm.

Ze gebruiken alleen laat geoogste en hand geselecteerde Riesling druiven van de Grand VDP Saar Burger wijngaard. De botanische planten en kruiden samen met de hand geplukte druiven van de steile leisteen hellingen van de Saar geven deze fenomenale gin zijn individuele karakter en gegarandeerd maximaal drinkplezier.

 

FIFTY POUNDS DRY GIN


Wanneer je de fles van de Fifty Pounds gin bekijkt valt zijn elegantie en schoonheid meteen op en je zou denken dat de fles dan ook effectief ’50 pounds’ kost! Gelukkig is niets minder waar.

De merknaam ‘Fifty Pounds’ dateert uit de 18de eeuw toen Koning George II de scepter zwaaide. Er werd zoveel illegale gin gestookt dat de volksgezondheid er onder leed. In reactie daarop heeft het toenmalig Parlement een belasting geheven van 50 pond pér stokerij. Velen konden dit niet betalen en moesten hun klein ‘fabriekje’ sluiten.Dit recept was generaties lang verdwenen en werd door afstammelingen nieuw leven in geblazen. Het resultaat is de ‘Fifty Pounds’ gin.

 

FILLIERS 28


Filliers, de bekendste jeneverstokerij van Belgie, lanceerde vorig jaar hun eerste gin. De ‘28’ verwijst naar het aantal botanicals dat gebruikt werd. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals de jeneverbes, koriander en citroen werd er ook gewerkt met oranjebloesems, kardemom, lavendelbloesems, gember, gentiaanwortel en angelicawortel.


Filliers is trots op zijn Belgische roots en kiest daarom voor hop van eigen bodem, deze heeft namelijk een typische en aparte bitterheid die zich perfect leent tot deze gin. 

 

GLORIOUS


Glorious gin wordt gedistilleerd in New York door de Breuckelen Distilling Company in Brooklyn op Brooklyn 19th Street. Voor de bereiding van de Glorious gin gebruikt men de volgende botanicals: rozemarijn, gember, jeneverbessen, grapefruit en citroen.  Glorious opende in 2010 en wordt volledig met de hand geproduceerd. Om het distillaat te verdunnen gebruikt men lokaal bronwater. Glorious gin wordt gedistilleerd met graan uit New York!


 HENDRICKS  DRY GIN


Hendrick’s Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke ingrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer. Tot de 11 klassieke ingrediënten behoren onder andere: jeneverbessen, engelwortel, koriander, sinaasappelschillen,…

Wat onmiddellijk opvalt aan Hendrick’s, is het feit dat de gin gebotteld werd in flesjes met een oud, apotheekachtig uiterlijk.

 

HERNO SWEDISH GIN


Herno wordt gedestilleerd in een koperen ketel met unieke kruiden; Jeneverbes, zoete Cassia, zware peper, vanille, limoen en Zweedse rode besjes. Bij het destilleren is alleen het zuiverste water toegevoegd. Door de peper is de gin vrij pittig van smaak

 

LANGLEY


Langley’s Distillery heeft sinds de oprichting in 1920 al vele prijzen gewonnen en is nog altijd in het bezit van de familie Palmer. Voor deze klassieke Gin worden 8 botanicals (niet vrijgegeven) gebruikt. “Connie”, de kleinste Engelse koperen ketels, geproduceerd in 1960 door John Dore & Co, worden gebruikt om een zeer constante Gin mee te maken. Het resultaat: een uiterst klassieke en kwalitatief zeer hoogstaande Gin!

 

MARE


Gin Mare is zoals de naam wellicht doet vermoeden een zwoele, mediterrane spirit. Deze gin werd voor het eerst gestookt in een pittoresk, Spaans vissersdorpje in de 19de eeuw. Dit zorgt ervoor dat tot op vandaag de componenten van deze drank regionaal en van goede kwaliteit zijn gebleven. Tot deze Spaanse bestanddelen behoren Arbequina olijven, rozemarijn, basilicum en tijm. Deze specerijen worden verder aangevuld door enkele klassieke basisbestanddelen: jeneverbessen, koriander, kardemom en citrus.

 

MONKEY 47


Deze gin omvat een zeer sterk doordringende smaak van jeneverbessen en subtiele tinten citrus. Het aroma is eerder floraal, afgewisseld met de subtiele geur van veenbessen en zwarte peper.

Het excentrieke karakter van deze gin komt naar boven in het feit dat de traditionele Britse recepten gecombineerd worden met deze van het exotische India en de zuiverheid van het Zwarte Woud in Duitsland. Deze unieke combinatie kwam tot stand dankzij oprichter Montgomery Collins die het beste uit verschillende landen wist samen te brengen.

Indien u op zoek bent naar een kwaliteitsvolle, zuivere gin kunnen wij u zeker en vast Monkey 47 aanraden. Het meest unieke ingrediënt, zijn toch wel de veenbessen die weinig gebruikt worden in het overgrote deel van de gin’s

 

OLD ENGLISH POT STILL


Old English Dry Gin wordt gedistilleerd volgens een origineel recept uit 1783 in Engeland. Voor de gin gebruikt men 11 soorten kruiden (jeneverbes, koriander, citroenschil, appelsienschil, engelwortel, kaneel, zoethout, liswortel, nootmuskaat en kardemom) die dan worden toegevoegd aan de oudste, nog werkende Pot Still "Angela" in England (genoemd naar de moeder van de vroegere meester distilleerder). De Old English wordt gebotteld in gerecycleerde champagneflessen en afgesloten met zegellak. Net zoals het gebruikelijk was in 1783. Einde van de 18e eeuw was Engeland de grootste importeur van Franse champagne. Zelfs dan werden de flessen gerecycleerd en is het dus niet verwonderlijk dat veel champagneflessen in hun "tweede leven" jenever flessen waren.

 

SACRED


De Sacred gin behoort tot de London Dry familie en de distilleerdij is gelegen in Highgate, London. Deze gin kwam pas in 2009 op de markt en Ian Hart startte deze microstokerij bij hem thuis.Toen de zaken voor hem als headhunter niet zo goed gingen kon hij zich focussen op zijn echte passie, alcoholische dranken en wijnen. Na een aantal probeersels spoorde zijn vrienden hem aan om zijn passie professioneler aan te pakken en hij ging opzoek naar de beste botanicals zoals: Citroen, limoen sinaasappel, nootmuskaat, jeneverbes en wierookhars, De naam ‘Sacred’ is afgeleid van één van de botanicals: Olibanum of ‘Boswelia Sacra’ in het Latijns.

SIPSMITH DRY GIN


Dat Sipsmith nog maar een prille ginstokerij is, die in 2009 werd opgestart is te merken aan het feit dat ze ingrediënten uit verschillende uithoeken van de wereld weten te verwerken. Hiernaast maken ze nog steeds gebruik van een traditioneel productieproces waardoor er gesproken kan worden over de zogenaamde one-shot-gin.

Bij dit proces wordt de exacte hoeveelheid botanische producten gedistilleerd, in plaats van te werken met een verdubbeling van de hoeveelheid die een tijdsvoordeel oplevert. Om zeker te zijn van een legendarische kwaliteit met gebruik van wereldwijd verspreide botanische kruiden, opteerden de ‘Sipsmiths’ voor deze productiemethode.

 

SYLVIUS


Sylvius Gin komt van de eeuwenoude Nederlandse distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Deze gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruikt van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, krummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.

 

TANQUERAY


Tanqueray wordt beschouwd als één van de oudste en meest gerespecteerde ginmerken. Menig ginexpert is er rotsvast van overtuigd dat de producten van Tanqueray de gouden regel vormen voor vergelijkingen met andere ginsoorten.

De Special Dry werd voor het eerst geïntroduceerd in 1950 en wordt nog steeds op dezelfde, traditionele wijze geproduceerd met een alcoholpercentage van maar liefst 47,30 %. Uniek is dat de productie, ondanks het feit zij uit wisten te groeien tot een grote speler, authentiek is gebleven zonder toevoeging van moderne technologie.

 

THE LONDON GIN NO.1 ORIGINAL BLUE


Deze gin heeft een zeer opvallende kleur waaraan hij tevens zijn bijpassende naam heeft te danken: ‘The Original Blue Gin’. Deze opvallende blauwe kleur komt tot stand door het gebruik van de Gardeniabloem.

Aan de basis van de goede smaak liggen 4 factoren: het gebruik van bronwater uit Noord-Londen, de verwerking van het beste graan uit Suffolk en Norfolk, een zorgvuldig uitgevoerd distillatieproces en het gebruik van 12 kruiden en specerijen uit de hele wereld.

Zo komen de jeneverbessen uit de Kroatische Dalmatiabergen, komen de zwarte bessen uit Hong Kong en wordt er gebruik gemaakt van extra zoete Turkse anijs. De gebruikte kaneel komt uit Ceylon (Sri Lanka), de koriander uit Marroko en zijn de liswortel en citroen- en sinaasappelschillen afkomstig uit Italië. Ten slotte wordt er gebruik gemaakt van bonenkruid uit de Franse Alpen en Griekse amandelen.

Het klassieke aroma van de meeste gin’s (jeneverbes, citroenschil enzovoort), wordt bij ‘The Original Blue Gin’ sterk naar achteren geschoven door de florale toets van de gardeniabloem. Door het behoorlijk hoge alcoholpercentage, bevat deze drank een zeer intense en kleurrijke geur.

Wat de smaak betreft, leent London N°1 gin zich niet tot pure consummatie. Door het hoge alcoholpercentage, is deze drank volledig geschikt voor de creatie van gincocktails.

 

V2C DRY GIN


V2C dry gin is een gin zoals een gin hoort te zijn. Valt prima te mixen met tonic, maar is ook ideaal in een heerlijke cocktail. Door het gebruik van de beste en meeste verse ingredienten, zoals sinaasappel, zoethout en laurier waarborgt V2C deze kwaliteit. Daar voegen ze een klein beetje gember aan toe voor wat pit. 

 

V2C OAKED GIN

Naast de klassieke botanische ingrediënten: sinaasappel, jeneverbes, engelwortel, zoethout, laurier en St. Janskruid zijn mooie tonen van koriander, kardemom, citroen, gember, toegevoegd. Na het destilleren heeft de gin een prachtige oaked kleur en smaak gekregen door toevoeging van limousin eikenhout. Dit resulteert in een prachtig oer Hollandse gin met een vleugje Oriënt. Alles in een kleine oplage en met de hand gemaakt.

 

VL 92 DRY GIN


VL92 is ontstaan door de zoektocht van twee Nederlandse ondernemers naar hun ultieme Gin. De Nederlandse traditie van Jenever komt terug door de basis van Moutwijn van deze Gin. Het gebruik en hoge aandeel koriander in deze gin zorgt voor een unieke smaak.

 

VØRDING

 

Vørding, een geboren en getogen Amsterdammer met een liefde voor gin en een passie voor perfectie. Eigenwijs als hij is begon hij met de zoektocht naar zijn perfecte recept. Sinaasappel, jeneverbes en kaneel vormden de basis, en de licht rokerige en volle smaak van gebrand cederhout bleek de ideale toevoeging om de gin zijn kenmerkende karakter te geven. Het resultaat is een zijdezachte gin naar origineel Amsterdams recept dat met trots wordt vervaardigd in Schiedam.

 

WENNEKER ELDERFLOWER


De Wenneker distilleerderij staat  bekend, sinds 1693, om hun hoge kwaliteit jenevers. Nieuw in de collectie is de Wenneker Elderflower Dry Gin; gemaakt van 6 destillaten; Jeneverbessen, Lime-tree blossom, citroen, sinaasappel, koriander en Elderflower.  Afgezien van zuiver water en de passie van het maken is er niets anders toegevoegd. Het resultaat is een frisse, heldere Gin met de delicate smaak van Elderflower

 

WILLIAM CHASE EXTRA DRY


Williams GB Gin wordt geproduceerd uit de multi-award winnende Chase Vodka en wordt gedistilleerd in een handgemaakte koperen pot still. Hierna volgt een kolom distillatie voor de zuiverheid. Het wordt dan voorzichtig doordrenkt in jeneverbessen om de droogste mogelijke gin te bereiken. Daarna worden 10 met de hand geselecteerd botanicals toegevoegd: kaneel, nootmuskaat, gember, amandel, koriander, kardemom, kruidnagel, drop en citroen. Elke fles wordt met de hand gevuld en verzegeld met een mooie waslaag

 

WILLIAM CHASE DRY GIN


Williams Chase Elegant Crisp Gin: Deze gin wordt gedistilleerd uit de biologische Engels appels en heeft tinten van citrusvruchten, pepermunt, vlierbloesem, honing en jeneverbessen. Een erg lekkere gin, ook om puur te drinken. De gin is evenwichtig, elegant en fris. Williams gin word gedestilleerd met jeneverbes, koriander, engelwortel, zoethout, lis, sinaasappel-en citroenschil, hop, vlierbloesem en verse Bramley appels . Veel van deze kruiden zijn afkomstig van de boerderij direct buiten hun Herefordshire distilleerderij, ook de verse appels uit de boomgaard.

 

WINT & LILA GIN


Wint & Lila Gin is een London Dry Gin gemaakt door de beroemde Oost-Indische compagnie.
Wint & Lila wordt vijf maal gedistilleerd en men maakt gebruik van de klassieke botanicals zoals: jeneverbessen, koriander, engelwortel en kaneel maar ook enkele Andalusische kruiden zoals sinaasappel, citroen en limoenschil, oranje bloesem en munt.

 

ZUIDAM DUTCH COURAGE


Voor Zuidam gin worden alle ingrediënten apart gedistilleerd. Dit leidt tot 14 distillatierondes, 5 voor de basis-spirit (graan) en 9 voor de planten (Italiaanse jeneverbes en iriswortel, Marokkaanse koriander, engelwortel, Spaanse sinaasappel en citroen, hele vanillebonen uit Madagascar, Indiase zoethoutwortel en kardemombonen uit Sri Lanka). Vervolgens wordt de gin geblendt  en 3 maanden gerijpt.

 

ZUIDAM AGED GIN

Zuidam’s Aged Gin is in de basis hetzelfde distillaat als de Dry Gin. Waar deze voor de botteling slechts een rustperiode van drie maanden doormaakt, wordt de Aged Gin negen maanden op 200 litervaten van Amerikaans eikenhout gerijpt. De gin wint hierdoor aan kracht en diepgang, zonder zijn verfijning te verliezen.

 

ZUIDAM OLD TOM’S

De Old Tom Gin van zuidam is wat zoeter dan de Aged Gin. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van zoethout en vanille

 


TONIC


1724


Deze tonic is afkomstig uit Argentinië en heeft zijn benaming te danken aan de hoogte boven zeeniveau waar de kinine die erin verwerkt wordt afkomstig is. Zuid-Amerika is natuurlijk de plaats waarvan kinine afkomstig is maar toch hebben de tonics ginder een compleet andere stijl.

Deze drank is zeer helder en heeft zoals de meeste gins behoorlijk sprankelende bubbels. Het aroma geurt naar citroenzuur en bezorgt je ook een frisse limoenneus waarbij de citroenschil ook in sterke mate naar boven komt.

 

Het smakenpalet is overheersend bruisend waarbij de citroensmaak de bovenhand neemt en het lijkt alsof er een klein druppeltje van de limoen werd toegevoegd. Zoals het een echte tonic betaamt, is er ook een zekere droogheid van de kinine waar te nemen die onmisbaar is voor vrijwel elke tonic.

 

FENTIMANS


Fentimans Tonic Water is een tonic apart. Alleen het flesje straalt klasse, stijl maar vooral authenticiteit uit. In tegenstelling tot andere tonics, komt Fentimans Tonic Waters in flesjes van 125 ml. Volgens hun (en wij kunnen hen volgen) is dit de ideale inhoud voor een geslaagde gin and tonic.

 

Fentimans heeft zijn authenticiteit te danken aan het enkel botanisch brouwen van zijn tonics en andere frisdranken. Er worden 100 % natuurlijke ingrediënten gebruikt zoals appelsienen uit Italië en limoen schillen.


Wanneer we het flesje openen komen meteen de kruidige aroma’s naar boven en we citroengras is hier duidelijk aanwezig. Hij is minder zoet dan andere tonics maar leent zich daarom uitstekend bij verschillende soorten gin die meer kruidig zijn.

FEVER TREE


Fever-Tree Tonic Water komt tot stand door een mix van botanische oliën en kinine van hoge kwaliteit, afkomstig van de koortsboom. Deze tonic werd omwille van zijn zuiverheid en het verfrissende aroma en smaak gekroond tot winnaar van de ‘San Sebastien Gourmet Awards’.


Tot de ingrediënten behoren bronwater, rietsuiker, citroenzuur, natuurlijke smaakstoffen en natuurlijke kinine.


verder omvat het verfrissende aroma duidelijke citrushinten. De smaak is voor een tonic ontzettend zacht te noemen en tinten van citrus en fruit worden ondersteund door deze van de natuurlijke bitterheid van de kinine die afkomstig is uit Rwanda. De afdronk is behoorlijk zuiver en zorgt niet voor een overladen mondgevoel zoals dit bij de meeste tonics het geval is.

FEVER TREE MEDITERRANEAN 

 

 

Met deze Fever-Tree Mediteranean Tonic tover je de mediterraanse zee tot bij je thuis! De gebruikte ingrediënten in dit pareltje zijn natuurlijk de kinine en het zuiverste water, maar ook citroen olieën uit Sicilië, geranium, rozemarijn en mandarijntjes.


We kunnen deze Fever-Tree het beste omschrijven als een tonic die in de positieve zin afwijkt van andere tonics. Hij heeft dezelfde bitterheid maar geeft een hoger citrusgehalte af.


Het is dus logisch dat deze tonic vooral gebruikt wordt bij gins die over een hoog citrusgehalte beschikken.

 

FEVER TREE ELDERFLOWER


Fever Tree Elderflower oftewel vlierbloesem zorgt voor een zeer florale toets. Deze keer werd het hoofdingrediënt gezocht in eigen land, namelijk het Verenigd Koninkrijk. Tussen mei en juni wordt vlierbloesem geplukt op het Engelse platteland, meerbepaald ten noordwesten van London, The Cotswolds. Een romantische regio vol golvende heuvels en dus ook bloeiende vlierbloesem. Aan de bloesem van de vlier worden voorspellende krachten toegeschreven. 

 

THOMAS HENRY


Deze tonic is heel verfrissend, zacht en zuiver! Hij vindt een uitstekende balans tussen citrus en bitterheid en is bovendien behoorlijk sprankelend. Door zijn zacht uitgesproken karakter zal deze tonic enkel de gin versterken, en zal hij neutraal aanwezig zijn zonder de intense aroma’s en smaken van de gin te verdringen.

 

THOMAS HENRY ELDERFLOWER


Zoals de meeste Thomas Henry-producten, kan deze tonic goed gecombineerd worden met wodka of gin. De fruitige tinten waarmee deze drank gepaard gaat zorgen voor een evenwichtig geheel met de jeneversmaak van eerder vermelde dranken en zorgen ervoor dat deze drank licht en elegant is.

Deze drank is geschikt voor wie op zoek is naar een ietwat zachtere tonic die ervoor zorgt dat de smaak van de sterke dranken waarmee deze gecombineerd wordt, niet verloren gaat.

 

INDI

 

INDI & C° is een Botanic Tonic Water, dat volledig ambachtelijk is geproduceerd uit 100% natuurlijke ingrediënten. De productie begint met een weekproces van alle botanische ingrediënten die weken (macereren) in koud water en alcohol. De botanische ingrediënten zijn: sinaasappelschil uit Sevilla, de schil van lima en citroen, kinine, kalinji, kewra plant en cardamon kruid.

 

Het weeksel wordt daarna gedistilleerd in een antieke koperen distilleerketel die op lage temperaturen functioneert, zonder dat het met vuur in aanraking komt. Dit zorgt voor een langzamer en fijner destillaat, waarmee de maximale smaken en aroma’s naar boven komen, beiden in een perfecte balans voor een homogeen resultaat. Daarna voegt men water, de witte suiker en rietsuiker in de juiste proporties toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

VL92 Gin, Distilleerderij Van Toor

 

 

http://www.vl92.com/

 

Mooi filmpje van de NCRV over distilleerderij van Toor:

 

http://www.youtube.com/watch?v=4dyLkj0xB2k&feature=relmfu

 

 

www.topido.com