Chateau Chabbeneau

 

Cognac Chabaneau

Het is in 1830 dat de Heer P. Chabbaneau, die toen al eigenaar was van een wijnhuis in de Bordeaux-streek, de Nederlander Dunlop ontmoette. De Heer Dunlop was in die tijd eigenaar van een groot aantal winkels in West-Indië. Samen maakten zij plannen voor export naar Indonsië, echter het duurde nog tot 1855, voordat het bedrijf Chabbanau Cognac werd opgericht. Vanaf die tijd tot aan de eerste wereldoorlog was Cognac Chabbaneau marktleider in Indonesië, met een marktaandeel van meer dan 70%.

 

Heden ten dage behoort Cognac Chabbaneau tot de absolute top en wordt er geëxporteerd naar meer dan 30 verschillende landen. P. Chabbaneau besliste bij de oprichting reeds, dat uitsluitend cognacs van het allerhoogste niveau onder zijn naam verkocht mochten worden. Gelukkig is dit in de loop van de jaren niet veranderd en brengt Chabbaneau meer dan ooit de allerbeste cognacs.

 

Voor cognac wordt hoofdzakelijk de druivensoort Ugni blanc gebruikt, aangevuld met wat Folle blanche en Colombard. Na vergisting onstaat er een licht frisse wijn met ongeveer 8 % alcohol. Door distillatie via de Charentais-still, een dubbele distillatie boven open vuur, onstaat er cognac.

 

Voor de rijping wordt de cognac opgeslagen in vaatjes, vervaardigd uit Limousin-eiken. Door de tannines en porositeit van dit hout verkrijgt de cognac uiteindelijk zijn karakteristieke gouden kleur en fraaie aroma.

 

Cognac Chabbaneau V.S.

 

Heeft minimaal 6 jaar op de houten vaten liggen rijpen alvorens men tot de botteling van dit prachtige distillaat overgaat.

 

www.topido.com