Vin de Pays d'Oc

   "Domaine de Provenquiere"

http://www.provenquiere.com

 

 

 

Domaine la Provenquiere

 

Het Domaine van Claude en Brigitte Robert bevindt zich in Capestang. Het mooie oude herenhuis wordt omringt door 115 hectaren grond en de wijngaarden strekken zich uit tot aan de horizon. De wijnen worden gemaakt in de gemoderniseerde oude bijgebouwen achter het huis. Door de liefde voor de wijn en het vele werk wat Claude en Brigitte schenken aan de wijnen, worden hier ieder jaar weer heerlijke dranken gemaakt.

 

Vin de Pays D'Oc, Domaine de Provenquiere

 

Viognier
Sauvignon

Vermentino

Chardonnay

Muscat sec

Merlot

Cabernet Sauvignon

Rosé

 

Prijs € 5,95

 

 

Buiten deze "gewone" wijnen maken ze Domaine de Provenquiere ook vier houtgelagerde wijnen

 

 

 

 

Le Capiteux

 

Volle rode wijn, gemaakt van Syrah en Carignan druiven. Voor de ene helft gelagerd in roestvrijstaal en voor de andere helft in eiken houten vaten. In de smaak vinden we zwarte kersen en bessen terug. De mooie tannines maken de wijn rond van smaak

 

 

 

Le Téméraire

 

Deze witte wijn wordt gemaakt van zes verschillende druivensoorten: Semillon, Chardonnay, Vermentino, Viognier, Sauvignon en Marsanne. De druiven groeien op zeer kalkhoudende grond waardoor de wijn lekker fris blijft. Le Téméraire wordt voor de ene helft gelagerd op roestvrij stalen fusten, de andere helft wordt 16 maanden gerijpt in eiken houten vaten, hierdoor onstaat een prachtige mix.

 

 

 

Le Généreux

 

De druiven voor deze rode wijn zijn aangeplant op de zuidelijke hellingen van het landgoed van Provenquiere. Na persing worden de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven gelagerd in tanks en op eiken houten vaten. In de smaak vinden we naast tonen van donker fruit ook truffel, saffraan en vanille terug.

 

 

 

Le Conquérant

 

Deze wijn bestaat voor 100% uit de mooie Chardonnay druiven, welke enkele maanden op nieuwe eiken houten vaten gelagerd zijn. De wijn heeft een mooie expressie van wit fruit en fijne tinten van licht hout. Sinds enkele een van de topwijnen van Provenquiere.

 

Prijs: € 7,95 per fles

 

www.topido.com