Champagne Gatinois Grand Cru

 

http://www.champagne-gatinois.com/

 

 

Sinds het begin van de jaren 80 heeft Pierre Cheval-Gatinois de leiding over de wijngaarden van Gatinois.  De familie Gatinois maakt al voor 11 generaties lang de mooiste Champagnes.

 

 

 Martin op bezoek het Grand Cru Champagne huis Gatinois

 

 

Alle Champagnes van Gatinois vallen onder de zeer strenge eisen van de Grand Cru. Een Champagne mag alleen Grand Cru genoemd worden als aan volgende eisen voor de volle 100% voldaan wordt.:

  • De ligging van de wijngaard ten opzichte van de zon moet perfect zijn. De druiven krijgen in de ochtend veel zon en op het heetst van de dag minder.
  • De hellingshoek van de wijngaard mag niet te vlak, maar ook niet te stijl zijn. Dit is van belang voor de lichtinval. 
  • De bodemgesteldheid moet aan de juiste voorwaarden voldoen. Minerale bestanddelen moeten in de juiste hoeveelheid aanwezig zijn. De druiven moeten precies genoeg water en voedingsstoffen uit de bodem krijgen.

In de gehele Champagne zijn slechts 17 plaatsen waar de Grand Cru wijngaarden gelegen zijn.

 

 

 

 

Champagne Gatinois Brut Tradition Grand Cru

 

 

Deze Champagne wordt gemaakt in het Grand Cru plaatsje Ay, waar veel beroemde Champagne huizen zijn gevestigd. De wijn heeft een perfecte geur en is een prima maaltijdbegeleider. De combinatie van de druiven die worden gebruikt (80% pinot noir en 20% chardonnay) maken deze champagne een beetje geel-roze van kleur. 

 

 

 

 

 

 

 

Champagne Gatinois Réserve Brut Grand Cru


Deze Champagne heeft langer gerijpt dan de Brut Tradition, waardoor deze nog rijker van geur en smaak is geworden.

 

 

 

 

Champagne Gatinois Rosé Brut Grand Cru

 

Een juweeltje, uniek in haar soort. Heerlijke droge rosé voor bij de maaltijd of om zo van te genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Grand Cru Brut Millésimé 2006

 

De Champagnes van Gatinois zijn ieder jaar weer perfect voor bij elke gelegenheid. Maar eens in de zoveel jaar is de oogst zo goed, dat deze niet versneden wordt met andere jaargangen. In 2006 was dit voor het laatst het geval. Zeer beperkt, want we hebben slechts 24 flessen kunnen kopen.

 

 

Hieronder nog een zeer interessante documentaire, waar vooral de grote merken champagne zeer slecht uit de bus komen. De belangrijkste rede voor ons om zelf Champagne rechtstreeks te importeren!

 

 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

www.topido.com