Brouwerij De 7 Deugden is een splinternieuwe brouwerij in het westen van Amsterdam. Op 5 maart 2011 is met een open dag feestelijk gevierd dat De 7 Deugden en het 7 deugdenbier officieel op de bierkaart van Nederland zijn komen te staan.

 

In de brouwerij werken mensen voor wie een gewone baan om de een of andere reden niet vanzelfsprekend is. Het is een plek waar deze mensen tot hun recht kunnen komen. De brouwerij geeft hen de ruimte om hun kwaliteiten te ontdekken en te benutten.

 

Brouwerij De 7 Deugden produceert zeven verschillende bieren. Zes van de zeven zijn het hele jaar door verkijgbaar. Het zevende bier is een seizoensbier. In de loop van het jaar. is er telkens een ander seizoensbier verkrijgbaar.

Alle bieren hebben een naam die op de en of andere manier verwijst naar deugden, ondeugden of waarden.

De 7 Deugden gebruikt bij de productie zo veel mogelijk biologische grondstoffen. Bovendien werken ze zuinig met energie en met water. De komende jaren zullen ze voortdurend werken aan verbetering en verduurzaming van onze processen.

 
Het vaste assortiment:

 

Scherp+Zinnig

 

Dit is een pils-achtig bier met veel hop en een beetje rode peper. Fris, kruidig-bitter en met een bite dus. Dit bier wekt bij veel mensen nieuwsgierigheid. Heerlijk in combinatie met Gruyère-kaas.

 

 

Arm+Zalig

 

Dit is een alcoholarm, maar doorleefd biertje. Koperbruin, bitter-zoet met de smaak van gerookte mout. De eerste versie was aan de bittere kant, het brouwsel van mei 2011 heeft een wat sterkere rooksmaak. Echt apart.

 

 

 

Stout+Moedig

 

Een diepzwart, droog en hoppig bier, dat staat als een huis. Dit bier kun je combineren met chocola of andere zoetigheid.

 

 

 

  Dubbel+Dik

 

Dit bier lijkt op de Belgische Dubbels. Maar onafhankelijke proevers hebben   aangegeven dat deze versie een eigenwijs karakter heeft. In elk geval qua smaak.

 

 

 

Wijs+Neuzig

 

Het is geen witbier, het is wat donkerder zoals het Duitse Weizenbier. En het krijgt bij de 7 deugden een geheel eigen draai. Laat u verrassen.

 

 

 

  Scheepsrecht

 

  Dit bier is gebaseerd op het recept van de bekende Belgische Tripels.

  Maar pas op: dit bier geeft zich niet zomaar gewonnen.

 

 

 

 

Seizoensbieren

 

Spring+Tijm


Het eerste seizoensbier van De 7 Deugden. Een fris lentebier bier, gebaseerd op een fijne mix van verschillende mouten en afgemaakt met een bosje tijm en verse hop.

 

Zomer+Hooi


Vanaf 15 juli 2011 is ons zomerbier Zomer+Hooi verkrijgbaar. Goudgeel, helder bier met hetg kruidige aroma van vers hooi in de zomer. Ontdek dit ideale zomernat.

www.topido.com